Muzeul Bizantin din Atena

Muzeul Creştin Şi Bizantin Al Atenei este una dintre cele mai importante instituţii publice ale Greciei, înfiinţată în anul 1914. Iniţial muzeul a găzduit Academia Atenei, pȃnă în anul 1930. Muzeul Creştin Şi Bizantin dispune de aproximativ 30.000 de opere de artă printre care icoane, sculpturi, obiecte de ceramică, textile ecleziastice, picturi, bijuterii şi elemente arhitecturale.muzeul-bizantin-din-atena

Colectia foarte mare a muzeului atesta dezvoltarea artei din perioada crestinismului devreme pana in anii post bizantini (sec IV-XIX). Colectiile includ sculpturi, picturi si ornamente mici din Grecia si din alte parti ale Imperiului Bizantin ca Mica Asie, Marea Neagra, Egipt si a Principatelor Danubiene care astazi reprezinta Romania. Colectia include deasemenea si 3.500 de icoane, un numar mare comparativ cu alte muzee, fiind adunate din diferite parti ale Imperiului Bizantin si acopera o perioada de 1.000 de ani de istorie.

Cand vor fi terminate extinderile muzeului, toate cele 15.000 de obiecte ale colectiei vor fi expuse iar cladirea va face parte dintr-un parc arheologic imens care include si Liceul Aristotel si un mic amfiteatru in aer liber.

Informatii utile despre vizita la Muzeul Bizantin din Atena

Orar:
Muzeul Bizantin este deschis de marti pana duminica intre orele 8:00 si 19:30 si este inchis lunea.

Preturi:
Taxa de intrare la Muzeul Bizantin este de 4 EUR pentru adulti si 2 EUR pentru copii si studenti

Adresa:
strada Vassilis Sofias 22

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.