Plaja Platia Ammos

Plaja Platia Ammos se află în partea vestică a Kefaloniei, iar pentru a ajunge la ea trebuie să urmaţi drumul principal al insulei şi apoi, pe un drum adiacent,  fie la pas, fie cu o maşină off road, pentru că în urma cutremurelor din ultimii ani s-au desprins bolovani de pe stânci iar drumul este complet impracticabil.

Merită totuşi efortul de a vă deplasa pe jos pentru vederile magnifice care pur şi simplu te lasă fără cuvinte. Platia Ammos este fără îndoială cea mai sălbatică şi grandioasă plajă de pe insulă. 

Până în 2014, această plajă cu nisip grosier, era accesibilă datorită celor 400 de trepte, astăzi scările nu mai există, fiind distruse aproape în întregime de cutremur.

Lungă de aproximativ 600 de metri, sub formă de semicerc, având în spate stânci maiestoase, Platia Ammos este o plajă izolată, un colţ de paradis fără urme de paşi pe nisipul fierbinte.

Deşi Platia Ammos nu este promovată deloc, neapărând nici pe harta insulei, este o bijuterie ce merită descoperită dacă ajungeţi în Kefalonia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.