Stațiunea Baska, Insula Krk, Croația

Baska este cea mai buna statiune a insulei Krk, cea mai mare insula din Adriatica. Pozitia i-a asigurat o prosperitate continua, astfel incat Baska se numara printre primele 10 destinatii din marea Adriatica.

Statiunea este asezata intr-o vale lina, intr-un golf inconjurat de maslini si podgorii. In fundal se vad muntii Velebit. Se spune ca plaja de 2 km din fata orasului este cea mai frumoasa dintre plajele Adriaticii si este doar una dintre cele 30 de plaje care stau la dispozitia vizitatorilor.
Plaja principala Vel a Plaza se afla chiar in centrul orasului si este inconjurata de baruri, restaurante, cafenele si hoteluri. Plaja naturala din prundis este ideala pentru copii si pentru cei care nu stiu sa inoate. Puteti inchiria hidrobiciclete, umbrele de soare si sezlonguri.
In Baska se afla mai multe muzee, evenimente culturale si facilitati sportive. Aici isi are originea una dintre cele mai vechi si mai impresionante culturi din Europa.

Baska a fost initial o asezare romana, aflata, mai departe de zona in care se afla astazi. Mare parte din orasul original a fost distrusa de catre venetieni. La inceputul secolului XVI noul oras Baska s-a dezvoltat pe locul in care se afla astazi.

Mai exista cateva case din secolul XVI, foarte bine pastrate, care astazi sunt magazine. Nu departe de oras se afla biserica Sv Lucije, in care a fost descoperita faimoasa inscriptie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.