Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Insula Krk

Complexul sacral Adormirea Maicii Domnului este datat in secolul al V-lea, si include si bisericile Sf. Margareta si Sf Quirinus. Catedrala Adormirea Maicii Domnului este sediul Episcopiei Romano-Catolice din Krk.

Catedrala, asa cum o vedem azi, a fost creata in secolul al XI-lea si al XII-lea. In interior veti putea vedea o inscriptie care atesta faptul ca aceasta i-a fost dedica Fecioarei Maria.

De-a lungul secolelor de mai multe capele cu altare s-au adaugat langa peretii laterali ai bisericii. In jurul anului 1450 Ioan VII Frankopan a ordonat construirea Capelei Saint Barbara.

In 1538 absida Catedralei a fost extinsa. Sacristia este contine mobilier din lemn de nuc; un dulap care acopera peretele sacristiei a fost lucrat intre 1697 si 1698, cele 13 banci pentru canon au fost lucrate in 1699 si un tron episcopal a fost adaugat in 1717.

In plus fata de Catedrala, complexul cuprinde Biserica Sf. Quirinus. Aceasta biserica simpla, fosta capela a episcopilor din Krk, are o neobisnuita forma de trifoi pe doua etaje.

In interior, muzeul de arta sacrala include un tablou impresionant din secolul al XIV-lea de catre Paolo Veneziano si o colectie de argint si aur.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.