Cascada Skradinski Buk, Croația

Parcului National Krka, este celebru pentru cele 7 cascade ale sale in travertin, fiind considerat un fenomen al naturii.

Skradinski buk este cea mai mare si mai celebra cascada de pe acest rau. Caderile de apa de pe cele 17 trepte, de-a lungul a 800 de metri si o diferenta de nivel de 45 de metri, creaza un spectacol unic si un peisaj ireal.

Pentru turisti au fost facute mai multe pasarele din lemn de unde pot vedea spectacolul mai de aproape. Din acest an la baza cascadei nu se mai poate inota cum se practica in anii trecuti.

Parcul Național Krka, situat în întregime pe teritoriul cantonului Šibenik-Knin, un parc cu o suprafață de 109 km2 de-a lungul râului Krka.

Skradinski buk este cea mai populară cascadă de pe râul Krka și este unul dintre cele mai vizitate locuri din Croația. Este o piscină naturală, cu apă limpede și curată.

Optsprezece specii de pești trăiec în arealul râului Krka, printre care zece sunt endemice, ceea ce face Krka un reper natural de cea mai înaltă categorie.

Păstrăvul este un pește ce poate fi găsit în acest ecosistem. Specii de stuf, lacuri formate de-a lungul râului și pajiști inundate abundă în amfibieni și păsări, în timp ce tufișurile și formațiunile de piatră sunt acasă pentru reptile.

Abundența de specii de păsări face, de asemenea, din acest spațiu o  valoroasă regiune ornitologică a Europei. Printre mamifere, există 18 specii de lilieci, care sunt, în general, pe cale de dispariție. De asemenea, tot aici descoperim o altă specie amenințată, vidra.

Ca să puteți ajunge la această cascadă trebuie să plătiți 240 de kuna, aproximativ 180 lei unde este inclusa plimbarea de aproximativ 30 de minute cu vaporașul care circulă la intervale de timp de 60 de minute.

Totodată se poate ajunge fără să plătești această taxă cu bicicleta sau pe jos, în plimbare, o ora. Aproximativ 5 km.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.