Grădina Zoologică din Praga

Grădina Zoologică din Praga este una dintre cele mai vechi și mai mari grădini zoologice din Europa. Ea este situată într-o zonă pitorească, cu dealuri verzi și păduri înconjurătoare, fiind cunoscută și pentru peisajul său frumos. Acesta este unul dintre motivele pentru care este foarte populară printre turiști și localnici.

Grădina Zoologică din Praga are o varietate impresionantă de animale, cu peste 5000 de exemplare din peste 650 de specii diferite. Unul dintre cele mai populare și mai recente adăugiri la grădina zoologică este familia de urși panda, aduși aici din China în anul 2019. Aceasta este una dintre cele puține grădini zoologice din Europa care găzduiește această specie rară și amenințată.

De asemenea, grădina zoologică are o serie de proiecte de conservare a animalelor în sălbăticie și de protecție a speciilor amenințate. Prin intermediul acestor proiecte, grădina zoologică se implică în recuperarea și creșterea unor animale și păsări care sunt amenințate cu dispariția și în reintroducerea lor în habitatul lor natural.

Pentru a face vizita la grădina zoologică mai interesantă și educativă, aceasta oferă diferite activități și programe pentru copii și adulți. Printre acestea se numără prelegeri, tururi ghidate, evenimente și activități interactive pentru copii.

De asemenea, grădina zoologică oferă și oportunități de voluntariat pentru cei interesați să se implice în eforturile sale de protejare a animalelor și a mediului înconjurător.

Unele dintre cele mai frumoase pavilioane sunt Jungla Indoneziana si Planeta Maimutelor, unde aveti posibilitatea de a admira o flora, dar si o fauna specifica junglei. Tot aici veti intalni o specie de maimute mici, aproape cat palma, sub numele de lemuri, cu care aveti sansa sa va jucati.

Un alt spatiu interesant pentru copii este Zona Copiilor si Gradina Zoologica pentru Copii, o zana creata special pentru acestia, unde cei mici pot intra in diferite tarcuri pentru a se juca altaturi de alte animale domestice, iepuri, oi, porci, ponei, gaini, rate si gaste. Tot aici veti gasi si mancare pentru a hrani animalele.

În concluzie, Grădina Zoologică din Praga este o atracție turistică impresionantă, care oferă oportunități excelente de a vedea și învăța despre animalele lumii, precum și de a susține eforturile de conservare a naturii și a animalelor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.