Carstul Moraviei, Cehia

Carstul Moravia este cea mai mare si cea mai importanta zona carstica din Republica Ceha si se afla situata la 25 km de Brno. Este, de asemenea una dintre cele mai pure zone, cu peisaj frumos, cladiri istorice si un vast complex de pesteri. Patru dintre ele sunt deschise pentru public.carstul-moraviei-cehia

Carsturile sunt formatiuni geologice ce se formeaza ca urmare a proceselor de roadere si sapare a scoartei prin actiunea unor agenti externi. Aceasta interesanta zona se afla in nordul orasului Brno si include o serie de caverne de calcar si grote ce se intind pe mii de kilometri patrati. Aici se afla abisul Macocha, o prapastie de 138 metri adancime, formata in urma prabusirii tavanelor unei pesteri. Locurile sunt perfecte pentru cei care iubesc ciclismul si drumetiile montane, traseele fiind bine marcate si extrem de frumoase.

Pestera Punkva este cea mai populara, datorita plimbarii cu barca pe raul subteran Punkva si, de asemenea, posibilitatii de a ajunge in partea cea mai de jos a prapastiei Macocha.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.