Statiunea Velingrad, Bulgaria

Renumit centru SPA, Velingrad este situat la aproximativ 745 m deasupra nivelului mării, în partea de Vest a văii Chepino – una dintre cele mai frumoase regiuni din munţii Rodopi, la 133 km faţă de Sofia şi 49 km faţă de Pazardjik. Combinaţia unică a climei, apelor minerale şi peisajelor naturale minunate fac ca această staţiune să fie una perfectă pentru recreere, tratament şi vacanţă. Statiunea Velingrad, Bulgaria 2

Datorită aşezării sale, verile sunt răcoroase iar iernile sunt blânde, temperatura medie anuală fiind în jur de 10C, în timp ce temperatura medie a lunii Iulie este de 19C. Fiind înconjurat de păduri seculare de brad, oraşul este favorizat având foarte multe zile însorite pe an. Această combinaţie rară şi valoroasă are o influenţă benefică asupra procesului de ionizare (ionii negativi sunt predominanţi) fiind de o importanţă terapeutica definitivă.

Aici se găsesc în jur de 70 de izvoare cu apă minerală, cu temperaturi între 22 şi 90°C, cu proprietăţi curative. Apele minerale din această zonă variază considerabil în temperatură, concentraţia de minerale, acid silicic şi fluor, fiind potrivite pentru tratarea unei game largi de afecţiuni cum ar fi: afecţiuni ale aparatului respirator, nervos, osos, afecţiuni ale rinichilor, stomacului etc. Datorită proprietăţilor curative ale acestor ape, aici a fost construit unul din cele mai mari centre balneologice. Statiunea Velingrad, Bulgaria 4
Regiunea Chepinska Kotlovina reprezintă una din cele mai bogate regiuni în ape termale din Bulgaria. Apele din această regiune sunt alcaline (bogate în carbonaţi, sulfaţi, sodiu) şi fluor. Ele se diferenţiază prin radioactivitatea lor ridicată; au un nivel ridicat de Wolfram, argint etc. Cea mai fierbinte apă termală are temperatura de 910C şi se află în regiunea Kameniţa, fiind puternic mineralizată.

Fiind unul dintre cele mai mari centre balneare din Bulgaria, Velingrad oferă numeroase posibilităţi de cazare, în sanatorii şi în centre de odihnă. Sunt disponibile camere şi în vile şi case private, iar restaurantele care oferă meniuri tradiţionale bulgare sunt din abundenţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velingrad | Prezentare informatii turistice despre statiunea/orasul Velingrad si galerie imagini si poze din Velingrad. Renumit centru SPA, Velingrad este situat la aproximativ 745 m deasupra nivelului mării, în partea de Vest a văii Chepino – una dintre cele mai frumoase regiuni din munţii Rodopi, la 133 km faţă de Sofia şi 49 km faţă de Pazardjik.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.