Schi Statiunea Lech-Zurs, Austria

In anul 2004 statiunea a castigat titlul de “Prettiest Village in Europe”, ce mai frumoasa statiune din Europa. Ce gasim aici in plus: o statiune cocheta dar cu traditii.

Cele 3 localitati Lech, Oberlech si Zurs si-au castigat renumele prin „Zurs flair”, prima Welltain® statiune din Alpi, Oberlech localitate fara masini.
Lech si Oberlech sunt foarte apropiate iar Zurs este la aprox. 4 km distanta. Datorita retelei de skibus gratuit, distanta nu este o problema in zona! schi-statiunea-lech-zurs
Sezonul de schi incepe din noiembrie si tine pana la sfarsitul lunii aprilie, sau chiar pana la inceputul lunii mai. Unele dintre instalatiile de transport pe cablu functioneaza chiar pana la mijlocul lunii mai, iar de la mijlocul lunii aprilie, in cadrul programului Schneekristall Wochen, apar ofertele turistice foarte avantajoase, pachete de cazare cu skipass inclus.  Localnicii acorda o atentie deosebita protejarii mediului inconjurator. De exemplu, in localitatea Oberlech, nici nu se poate intra cu masini, iar casele si in general unitatile de cazare sunt incalzite cu combustibil ecologic.

In anul 2009 regiunea Ski Arlberg a fost aleasa de catre ADAC statiunea Nr.1 pt. Freeride din lume!

Recomadam sa incercati circuitul Der Weise Ring, cercul alb, care uneste Lech, Oberlech, Zug si Zurs. Puteti incerca talentul pe acest circuit de aprox. 22 km lungime si 5500 m diferenta de nivel. Puteti incerca snowparkul de la Schlegelkopf, partia de slalom urias sau partia de slalom paralel la Hinterwieslift si va puteti masura si curajul pe partia de la Weibermahdlift. Viteza atinsa va fi comparata cu performanta lui Patrick Ortlieb, camion olimpic! Have fun!
Este validata de Guiness Book of Record, ca cea mai lunga cursa de ski din lume!

Doar aici din toata Austria, se poate opta pentru heliski, bineinteles cu insotitori profesionisti: pretul unei urcari si coborari incepe de la 350 Euro.

Snowboarderii sunt asteptati cu un funpark modern si bine dotat: Mellow Park cu kicks, rails, jumps, wallride.

Ca posibilitati de apres ski, in satele cu un istoric mai mult de 700 ani, va recomandam: numeroase restaurante si baruri, centre wellness, excursii cu sanii trase de cai, piste de sanius nocturn, trasee de ture marcate si intretinute si in timpul iernii, piste de schi fond (atat pentru stilul clasic, cat si pentru cel liber, etc.)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.