Regiunea de schi Salzburger Sportwelt, Austria

Cateva date din regiunea Salzburger Sportwelt: • 350 km partii de schi • altitudine: 650-2200 m • instalatii: 60+35+11 • 280 km partii dotate cu tunuri de zapada • capacitate instalatii: 140 000 pers/ora.
Face parte din superregiunea Ski Amade cu 860 km de partii de schi si 270 instalatii pe cablu, accesibil cu 1 skipass comun! Regiunile de schi din Salzburger Sportwelt : • Eben i. Pongau • Filzmoos • Flachau • Goldegg • Kleinarl / Flachauwinkl • Radstadt • St. Johann / Alpendorf • Wagrain • Zauchensee

Eben: Cum spun austriecii: „Klein aber fein”, adica mic dar fantastic. Statiunea Eben este deservita de un telescaun de 2 locuri, 2 teleschiuri si inca un teleschiu pentru incepatori. Lungimea totala a partiilor este de 4 km, de dificultate usoara si medie, in totalitate beneficiind de tunuri de zapada. salzburger-sportwelt-austria
Din sat este asigurat serviciul de skibus gratuit spre partiile din zona, respectiv la telecabina de 8 locuri din Flachau.

Cei care sunt atrasi de sanius, sunt asteptati pe Reitlehenalmon, cu o partie de 5 km, cu posibilitati de inchiriere pe Sporthaus Klieber, iar patinoare gasim in Flachau, Radstat sau Altenmarkt. Trebuie amintit si pista de schi fond de 10 km, cara face parte din reteaua Tauern (100 km), de care apartine si o pista de mare altitudine (1700 m).

Filzmoos: Departe de aglomeratie, dar in mijlocul teritoriul Ski Amade, este situata statiunea Filzmoos (1057-1597 m).

Partiile din aceasta zona sunt deservite de 1 telecabina, 2 telescaune si 5 teleschiuri. Cu telecabina se poate urca pana la Rossband, unde gasim 12 km partii de schi, cu toate gradele de dificultate si cateva piste de schi fond de mare altitudine, iar cei care mai au energie dupa ce s-a lasat sear, sunt asteptati pe partia nocturna Bagrain.

Cei mici sunt asteptati in clubul de schi din Filzmoos cu multe surprize ca mini snowmobil, sau „covorul fermecat”, iar ca apres ski va recomandam saniile trase de cai, vinul fiert in casele localnicilor si multe restaurante si baruri.

Flachau: Este orasul natal a lui Hermann Maier, o satiune moderna, sau cum spun localnicii: Skigalaxie Flachau.

Statiunea in ultimii ani a trecut printr-o faza de modernizare, care a vizat in primul rand reinnoirea instalatiilor de transport pe cablu, marirea sistemului de tunuri de zapada, modernizari multimita carora in anul 2000 statiunea Flachau a fost aleasa ca a doua cea mai moderna statiune din Europa!

In anul 2004 au fost puse in functie in locul teleschiurilor „vechi” cele doua telescaune de 8 locuri: SpaceJet 2 si SpaceJet 3, care leaga statiunea de liftul Flying Mozart care urca din Wagrain, unind cele doua statiuni.

Tot aici, in premiera mondiala a fost montata pe telecabinele de 8 locuri sisteme de sonorizare, iar cu proiectul „Snow Space Flachau” statiunea a devenit lider mondial in turismul de iarna.

Bineinteles nu lipsesc din statiune nici scolile si gradinitele de schi, respectiv partiile nocturne, iar cei care cauta viata de noapte mai interesanta au sanse sa se intalneasca cu Dj Bobo, Dj Otzi, Ayman, etc.

Goldegg: Statiunea este recomandata in special pentru familii.

Dispune de 10 km partii usoare si medii, deservite de 4 teleschiuri. Statiunea se afla intr-o zona pitoreasca, cu partii late, bine intretinute si sigure, ferite de turismul in masa.

Goldegg este punctul de pornire si catre alte statiuni din zona. Cu cardul Ski Amade putem schia pe o suprafata de 860 km. De aici putem continua drumul si cu skibus-ul gratuit in statiunea apropiata St. Johann/Alpendorf, care este practic prima statie din Ski Amade.

Ca alte posibilitati de agrement putem recomanda: 70 km piste schi fond, drumuri pentru trekking amenajate pe tot timpul iernii, partii de sanius si patinoar pe lacul din Goldegg.

Kleinarl / Flachauwinkl: In aceasta statiune situata intre 1000 – 2000 m, schiorii si snowboarderii, tineri si batrani, toti gasesc ceva pe placul lor: partii excelente pe Shuttleberg, funpark, partii de competitii cu posibilitate de cronometrare, telescaune acoperite pentru timp morocanos, skiservice si multe restaurante si baruri.

Reteaua de 16 km partii este deservita de 10 instalatii de transport pe cablu: 5 teleschiuri si 5 telescaune.

Sankt Johann / Alpendorf: Regiunea de schi se afla la 60 km de orasul Salzburg si totodata este un important shopping center din zona.

Aspectul specific al orasului St. Johann este dat de Pongauer Dom si tot de aici se afla statia inferioara al instalatiilor Hahnbaum care urca schiorii si snowboarderii deasupra orasului (1200 m).

Alpendorf se afla le apro. 3 km de centru. De aici pornesc numeroase telescaune si telecabina, care ne introduce in cel mai mare si cel mai modern statiune de schi din Austria, in Ski Amade.

In statiune gasim 26 km partii, deservite de 13 instalatii de transport pe cablu: 7 telegondole, 1 cabina si 5 telesciuri. Trebiuie insa tinut cont de faptul ca partiile din Sankt Johann (unde se afla si o partie de competitie) nu este legat de partiile din Alpendorf (regiunea mai mare). Statiunea prezinta un grad relativ mare de siguranta din punct de vedere a zapezii pe tot parcursul sezonului, partiile urcand la altitudinea de 1850 m.

Radstadt / Altenmarkt: La o latitudine de 855 – 1677 m, gasim 20 km partii (rosii si albastre), deservite de 7 instalatii de transport pe cablu: 1 telecabina, 3 telescaune si 3 teleschiuri.

Statiunea Radstadt / Altenmarkt apartine de Ski Amade, deci cu ajutorul unei skipass combinat putem schi in toata regiunea. Ca noutate: telescaunul din Konigsleiten a fost schimbat in Radstadt pe o telecabina rapida, moderna de 8 locuri, care urca in doua trepte pana in partea superioara a partiilor.

Aceasta statiune este cunoscuta si indragita in special de practicantii schiului fond, datorita faptului ca aici iubitorii acestui sport gasesc 150 km de retea de piste amenajate.

Ca posibilitati de Apres Ski va recomandam: sanius, pe o partie amenajata de 4 km, patinoar si sanii trase de cai. Mai putem recomanda statiunea si in cazul unei conditii meteorologice nefavorabile, datorita faptului ca toate partiile de schi sunt situate sub linia de vegetatie, asigurand o vizibilitate mai buna si in aceste conditii.

Wagrain: Statiunea Wagrain este punctul central intre cele doua statiuni: Flachau – Wagrain – St. Johann.

Siguranta din punct de vedere a zapezii este asigurata pe de o parte de partiile situate intre altitudinea de 850-2000 m, pe de alta parte de cele 80 de tunuri de zapada, capabile se asigure zapada artificiala pe o suprafata de100 hectare. Aceste 100 hectare inseamna 2/3 din totalul de 42 km partii.

Statiunea Wagrain este cotata ca statiune de 5 stele in Ski Amade, partiile fiind deservite de 4 telecabine moderne, 4 telescaune si 9 teleschiuri.

Copii sunt asteptati intr-un complex modern de distractii – scoala de schi: „rote 8er”, iar la terminarea programului toata familia este asteptata la statia inferioara al telecabinei la supermarket-ul Intersport. La caseriile de skipass putem obtine informatii in 8 limbi: germana, engleza, olandeza, italiana, poloneza, sloven, ceha si daneza, iar multumita dezvoltarilor infrasructurale din anul trecut statiunile din Wagrain si Flachau sunt legate prin partii si instalatii de transport pe cablu.

Zauchensee: Zauchensee este unul dintre cele mai sigure statiuni din Salzburg din punct de vedere a zapezii.

Indiferent daca vorbim de schi, snowboard, sau apres ski la Zauchenseen sunt satisfacuti si cei mai pretentiosi.

Iubitorii sporturilor de iarna sunt asteptati pe 65 km partii deservite de 15 instalatii moderne de transport pe cablu: 3 telecabine, 6 telegondole si 6 telesciuri situate intre 1350 – 2200 m.

Din top-ul partiilor: panorama de 3600, statiune organizatoare de concursuri din Cupa Mondiala FIS, cea mai frumoasa partie din zona: Gamskogel-Oberzauch Alm-Zauchensee si numeroasele baruri si restaurante sunt doar cateva aspecte pentru care merita sa vizitati Zauchensee.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.