Kitzsteinhorn: Ghețarul din Kaprun, Austria

Mitul Kitzsteinhorn: mult mai mult decât un ghețar. E însuși GHEȚARUL. Prima regiune de schi pe ghețar din Austria. Sentimentul de aventură alpină este aici la el acasă 365 de zile pe an.

Ghețarul este înconjurat de cele mai semețe piscuri ale Alpilor austrieci, iar sentimentul de aventură montană se oferă aici pe sine din perspectiva sa cea mai măreață.

Descoperiți sentimentul intens de libertate la o altitudinde de peste 3000 metri deasupra mării – și aceasta în orice anotimp.

Vesanții ghețarului, mari și generoși, cu piste acoperite de zăpadă naturală, variante multiple de rute pentru Freerider, trei Snowparks și cea mai mare superpipe pentru Freestyler din Austria – diferitele sporturi de iarnă  practicabile pe Kitzsteinhorn își așteaptă fanii.

La aceasta se adaugă experienţele de neuitat de la Gipfelwelt 3000, momentele plăcute petrecute în stilatul ICE CAMP, precum și o mare varietate de evenimente.

Situată la o altitudine de 3.029  metri deasupra mării stația montană aflată pe piscul Kitzsteinhorn cu platforma „Top of Salzburg“, platformă de unde poți admira panorama, este cel mai înalt punct din regiunea landului Salzburg, la care se poate ajunge pe tot parcursul anului chiar și fără a fi nevoie să fi alpinist.

Sus de tot deasupra stațiunii Zell am See-Kaprun de pe ghețarul Kitzsteinhorn se deschide în fața ochilor priveliștea splendidă a vârfurilor uriașe ale Alpilor și a naturii virgine a Parcului național Hohe Tauern.

Nici un alt loc aflat la o asemenea altitudine nu este atât de ușor accesibil și nici nu oferă în același timp o asemenea perspectivă asupra celei mai mari rezervații naturale din zona Alpilor și asupra celor mai impunătoare piscuri ale Austriei, cum sunt:

  • Großglockner (3.798 m),
  • Großvenediger (3.662  m)
  • Hocheiser (3.206  m).

Prin Cinema 3000 (cinematograf cu ecran panoramic), prin cele două platforme de unde te poți bucura de panorama ce ți se deschide în fața ochilor și prin Galeria parcului național situată într-o vale cu o lungime de 360 m  Gipfelwelt 3000 își introduce vizitatorii în lumea mistică a Kitzsteinhorn-ului și a parcului național.

În plină vară ICE ARENA oferă întregii familii bucuria zăpezii.

Date Tehnice:

  • Elevation info: (911 m ) 1978 m – 3029 m (Difference 1051 m)

Dificultate partii km:

  • albastru – 13 km
  • rosu – 25 km
  • negru – 3 km

Preturi:

  • Adulti 50 euro/zi
  • Adolescenti: 37 euro/zi
  • Copii: 25 euro/zi

Descarcă Harta de Schi Kitzsteinhorn:

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.