Longleat Safari Parc Anglia

Unul din principalele obiective turistice ale tinutului Wiltshire din Marea Britanie este domeniul Longleat.

Aici cu siguranta nu se plictiseste nimeni, copil ori adult, datorita numeroaselor atractii turistice ale acestui magnific loc:

  • Casa Longleat,
  • Safari Parc Longleat,
  • Gradinile Longleat,
  • Labirintul Longleat,
  • Expresul Jungla,
  • Croaziera Jungla, etc.

Longleat a primit vizitatori inca de la sfarsitul anilor 1940, cand Henry, al saselea marchiz , tatal actualului marchiz de Bath, a dechis drumul turismului pentru casele impunatoare din Marea Britanie (Casa Longleat este prima casa deschisa publicului in scop comercial).


In 1966 Longleat a deschis si primul Safari Parc din afara Africii ce se intinde pe o suprafata de 900 de acrii, cuprinsi in cei peste 8.000 de acri de padure, lacuri si terenuri cultivate ale imensului domeniu.

In cei aproape 450 de ani de existenta, impunatoarea casa a fost caminul unei familii ce de 14 generatii s-a bucurat de frumusetea aceasteia si de fabuloasele imprejurimi, fiecare din membrii punandu-si amprenta creativa asupra intregului domeniu.

Din superba casa Longleat, turistii pot vizita doar o treime, cele mai interesante camere fiind: Biblioteca Rosie (exista sapte bilbioteci in toata casa ce adapostesc in total peste 40.000 de carti), Coridorul Mare , Sufrageria, Salonul, Sala de Receptii si Dormitorul Chinezesc.

Casa Longleat poate fi vizitata dupa ora 12, iar intre 10-12 puteti vizita cu ghid cateva din frescele realizate de actualul Lord Bath.

Safari Parc Longleat

Pentru a avea acces la fabulosul Safari parc Longleat va trebuie in mod evident o masina cu care sa va strecurati printre animalele salbatice de aici: lei, tigri, gheparzi, lupi, rinoceri, tapiri, zebre, girafe, elefantul Ana, lemurieni, canguri, camile, flamingo, caprioare, ori maimute nastrusnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.