Insula Phuket, Thailanda

Situata in Oceanul Indian la 862 km de Bangkok, se afla cea mai mare insula a Thailandei, Phuket, supranumita si Insula Zambetului, sau Perla Andamanului, numele derivand din gloria sa si bunastarea locuitorilor data de productia de metale pretioase.

Insula este foarte atractiva cu malurile superbe si dealurile impadurite, iar apele inconjuratoare contin o viata marina extrem de variata. Aici exista nu mai putin de opt plaje amenajate si foarte bine intretinute, printre care Nay Yang, o plaja linistita ce face parte din Parcul National Sirinath si Mai Khao, unde broastele testoase vin sa-si depuna ouale.

In Phuket ai ocazia unica de a admira si cea mai valoroasa colectie de scoici, expusa la Phuket Seashell.

Se poate vizita Capul Panwa, unde se afla un acvariu renumit pentru sutele sale de specii de pesti exotici, templul Wat Phra Thong si crescatoriile de Perle situate pe insulele din apropiere.  Clima blanda, apele calde si limpezi ale Marii Andaman, plajele cu nisip alb si fin, nenumaratele posibilitati de petrecere a timpului liber, precum si excelentele servicii hoteliere atrag anual mii de turisti.

• Two Heroines Monument. Este un monument în Amphoe Thalang, o statuie memorială a eroinelor Thao Thep Kasattri (Kunying Jan) şi Thao Sri Sunthon (Mook), care au reuşit să îi mobilizeze pe thailandezi pentru a-i respinge pe invadatorii birmanezi în 1785.

• Thalang National Museum. Se află în apropierea monumentului celor două eroine. Înfiinţat în 1985, muzeul cuprinde o expoziţie permanentă despre viaţa în vechiul Phuket, artefacte antice şi materiale folosite în timpul războiului cu Birmania.

• Hat Patong. Cea mai dezvoltată plajă din Phuket, la 15 km de oraşul Phuket. Are o lungime de 3 km. Oraşul lângă care se află, Patong, este alcătuit în cea mai mare parte din hoteluri, restaurante, cluburi de noapte şi diverse atracţii turistice. Activităţile în timpul zilei sunt centrate în principal în jurul plajei, şi au în vedere sporturi de apă. Capătul nordic al Patong Bay se numeşte Kalim şi este un loc popular pentru admirarea apusului de soare şi pentru surfing între aprilie şi septembrie.

• Hat Karon. Este a doua ca mărime dintre plajele turistice de pe Phuket, la aproximativ 20 km de oraş. Este mai liniştită decât Hat Patong şi deosebit de populară printre familii şi cupluri. Plaja în sine nu are nici o dezvoltare.

• Kamala Beach, Hat Kamala. Este o plajă mare, la aproximativ 18 km nord de Patong Beach. Plaja este nedezvoltată, cu recife de corali în partea de nord şi surfing în extrasezon. Este o plajă turistică în sezonul de vârf şi litoralul unui sat musulman somnoros în extrasezon. Există o piaţă miercurea şi vinerea noaptea, precum şi o piaţă săptămânală sâmbăta.

• Wat Chalong. Cel mai important dintre cele 29 de temple buddhiste din Phuket. Este dedicat la doi călugări foarte venerabili, Luang Pho Chaem şi Luang Pho Chuang, care au ajutat locuitorii din Phuket să înfrângă rebeliunea chineză în 1876.

• Khao Phra Thaeo Wildlife Conservation Development and Extension Centre. Este un centru de studiu al mediului. Menirea sa este de a promova fauna sălbatică în parcul zoologic Khao Phra Thaeo. Parcul este împădurit şi conservă o serie de animale sălbatice, care altfel ar fi dispărut din Phuket.

• The Big Buddha of Phuket. Phra Phutta Ming Mongkol Akenakiri este o statuie care se află pe vârful unui munte în apropierea oraşului Phuket. Are 45 metri în înălţime şi este acoperită cu marmură albă birmaneză.

• Phuket Butterfly Garden and Insect World. Este una dintre puţinele grădini de fluturi rămase în Thailanda. Se află aproape de Tesco Lotus Shopping Center pe Bypass Road. Deschisă zilnic între 9 şi 17.

• Old Phuket Town. Centrul vechi din oraşul Phuket, cu o arhitectură sino-portugheză. Strada principală din Old Phuket Town este Thalang Road. Multe clădiri vechi au fost transformate în magazine, hoteluri, restaurante şi muzee.

• Sirinat National Park. Este situat în nordul insulei, pe coasta ce înconjoară aeroportul şi a fost înfiinţat în 1981. Are plaje cu nisip alb şi zone de protecţie pentru broaştele ţestoase care vin aici între noiembrie şi februarie pentru a depune ouă. Are pe o suprafaţă mică, de un kilometru pătrat, o pădure de mangrove.

• Jui Tui and Put Jaw Temples. Este cel mai vechi templu taoist chinez din Phuket, construit în urmă cu peste 200 de ani şi dedicat Zeitei Compasiunii, Kwun Im. Dacă ai o întrebare care te macină, întreabă şi aruncă cele două piese, în formă de mango roşii din faţa altarului, în aer: dacă cad amândouă cu aceeaşi faţă în sus, răspunsul este „nu”. În cazul în care aterizează cu diferite părţi în sus, răspunsul este „da”. Intrarea este liberă, iar donaţiile sunt bine-venite.

• Phuket Cultural Center. Situat la adresa: 21 Thepkrasattri Rd, Ratsada. Expune istoria, arta şi cultura din Phuket, case, moduri de viaţă şi ustensile din cele mai vechi timpuri. Are o bibliotecă cu cărţi despre istoria şi cultura insulei. Deschis zilnic între 8:30 şi 16:30.

• Thai Village and Orchid Farm. Serveşte zilnic un prânz Thai sudic tipic, urmat de un spectacol cultural ce include dansuri thailandeze, Thai box, obiceiuri din sud şi elefanţi. Complexul găzduieşte, de asemenea, o sală de mese decorată cu peste 20000 de soiuri de orhidee şi arbori tropicali. Siesta este ajutată de sunetele muzicii clasice şi populare Thai interpretată cu instrumente tradiţionale. Zilnic au loc spectacole culturale, între orele 13:00 şi 17:30.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.