Ghid turistic Turks si Insulele Caicos

Sub denumirea Insulele Turks si Caicos sunt reunite aproape 40 de insule situate la sud-est de Bahamas, care insumeaza o suprafata de 616 km² si numara aproximativ 50.000 de locuitori. Din grupul de insule Turks, doar doua sunt locuite de 6000 de rezidenti. Insulele Turks si Caicos au statut teritoriu de peste mari al Regatului Britanic si sunt conduse la nivel local de un guvernator general, ajutat de un Consiliu executiv, in conditiile in care sef al statului este regina Elisabeta a II –a a Marii Britanii.

Insulele au o istorie veche de peste trei secole, fiind descoperite de Cristofor Columb, in anul 1492. Pana la jumatatea secolului XVIII, au trecut de mai multe ori sub controlul marilor puteri coloniale ale vremii, spanioli, francezi si englezi. In anul 1766, Turk si Caicos au intrat definitiv sub autoritatea regatului englez, sub numele de Coloniile Engleze din Bahamas. Localnicii se mandresc astazi cu istoria lor marcata de stabilitate sociala, o cultura unica si un peisaj natural de vis, care situeaza insulele in topul destinatiilor de vacanta. Fiind inzestrate cu un relief deosebit, aici au fost amenajate la nivel national nu mai putin de 33 rezervatii nationale, parcuri dar si situri istorice ce constituie o atractie constatanta in randul turistilor.

In ultimii ani, ecoturismul a devenit o preocupare constanta in randul localnicilor. In acest scop, a fost infiintat sanctuarul iguanelor, dar si rezervatii unde puteti admira flora si fauna tropicala si recifele de corali. De altfel, practicantii de scuba diving vor trai experiente unice in Grace Bay. Pentru cei care prefera sa ramana pe plaja, exista o multitudine de activitati care va vor ajuta sa nu va plictisiti, fie ca va inscrieti la cursurile de golf sau parasailing.

Nu putini sunt turistii care aleg ca destinatie de vacanta Turks si Caicos pentru plajele superbe acoperite de cel mai fin si stralucitor nisip, dar si pentru apele cristaline, ideale pentru pasionatii de snorkeling si scuba diving. In acest sens, Whitby Beach ofera un decor natural spectaculos, ideal pentru o relaxare, si daca sunteti amatori de o vacanta activa, ar trebui sa va indreptati atentia spre nordul insului Caicos, la Horse Stable, o plaja renumita pentru petrecerile pline de culoare si atmosfera vibranta, in timp ce in sudul insulei puteti admira valurile marii de culoare smaraldului, pe plaja Belle Sound, unde se afla o laguna ideala pentru escapade romantice.

Tot in sud, nu ratati o vizita pe insula nelocuita Big Ambergris Cay, de o frumusete salbatica, in timp ce in nord puteti admira litoralul format din numeroase plaje, iar in Salt Cay puteti trai senzatii de neuitat, fie ca alegeti sa faceti scufundari sau snorkeling. De altfel, datorita apelor foarte calme, Salt Ccay este locul ideal unde puteti lua primile lectii de inot.

Edificiile istorice si muzeele sunt alt punct de atractie al insulelor, iar muzeul National, amenajat in Casa Guinep, o constructie veche de 150 de ani, expune colectii deosebite, menite sa-i familiarizeze pe cei interesati cu istoria locala, in timp ce la Grand Turk, cei interesati de expeditiile in cosmos pot admira Expozitia John Glenn, unde intrarea este gratuita. Un reper turistic important il reprezinta si vechile plantatii din nordul insulelor Caicos, unde mai puteti vizita astazi foste locuinte ale sclavilor, vechi de doua secole, majoritatea situate pe fosta plantatie de la Cheshire Hall.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.