Ghid turistic Muntenegru

Muntenegru sau Crna Gora (Munte negru) este un stat situat in Europa de Sud-Est, care are iesire la Marea Adriatica dar care se bucura, in acelasi timp si de un peisaj montan deosebit. Capitala Muntenegrului este Podgorica (Podgorita), fiind si cel mai mare oras din tara.

Statul se invecineaza cu Bosnia si Hertegovina la Nord-Vest, cu statul Croatia la Vest, cu Serbia la Nord-Est si Albania la Sud-Est. Muntenegru este unul dintre cele mai tinere state din Europa si si-a declarat independenta in anul 2006.

Limba oficiala este muntenegreana, dar se mai vorbeste croata sau albaneza.

Clima acestei tari este variata, de la una continentala in nord la una continentala cu influente mediteraneene in centru si mediteraneeana in sud. Verile sunt calde si uscat pe litoral, iar iernile sunt moderate.

Muntenegru se numara printre tarile tot mai preferate de turistii strainii fiind rasfatata de acestia prin tot felul de asocieri de cuvinte precum: “Perla nedescoperita a Mediteranei sau a Adriaticii”, “Tara muntilor intunecati si a marilor albastre” sau “Paradisul in verde si turcoaz”.

Relieful este variat de la litoralul Marii Adriatice si campii pana la lanturi muntoase. Raul Tara care strabate aceasta tara formeaza cel mai adanc si lung canion din Europa, fiind al doilea ca lungime din lume.

Pozitionarea acestei tari este una dintre cele mai favorabile dezvoltarii biodiversitatii, alaturi de condtiile climaterice, baza geologica, relieful si solul. Acest lucru face ca Muntenegru sa fie una dintre cele mai dezvoltate tari europene si din intreaga lume, cand vine vorba de biodiversitate.

Iata cateva elemente de biodiversitate din Muntenegru: se gasesc in jur de 1200 de alge de apa dulce si alte varietati, in lacul Skadar se gasesc diferite specii de pesti, flora este foarte dezvoltata, se gasesc peste 333 de specii de pasari pe teritoriul tarii.

Populatia tarii este de 618.000 de locuitori, iar din aceasta fac parte muntenegreni, albanezi, bosniaci si sarbi.

Muntenegru este o tara de basm, unde puteti face tot ceea ce va doriti, puteti merge la plaja sau puteti sa schiati pe partiile din munti. Aceasta tara se mandreste cu parcurile si rezervatiile naturale, cu diversitatea plajelor cu nisip fin, munti inalti, dar si cu tinuturi de natura salbatica.

Zonele turistice sunt variate, de la mare la munte, de la golfuri la canioane, iar principala zona turistica sunt insulele Boka Kotorska, care au un relief muntos.

Pe principiul “esentele tari se tin in sticlute mici”, aceasta tara, pe cat este de mica de atat mai multe obiective si elemente valoroase de patrimoniu dispune. Aici sunt numeroase monumente religioase vechi, foarte bine conservate.

Regiunea Coastei Sudice are 3 orase fortarete antice, care se intind de la Bar (principalul port din Muntenegru) si Ulcinj pana spre Lacul Skadar. Budva este cea mai cunoscuta si populara statiune de pe litoral, iar pe Riviera Budvei se afla cea mai lunga plaja, Becici. Kotor este un oras ce a intrat in patrimoniul UNESCO, deoarece este unul dintre cele mai vechi orase medievale locuite. Ulcinj este un oras pe coasta mediteraneana care a fost cea mai preferata destinatie a multor figuri istorice si tot aici se afla celebra plaja Velika Plaza, denumita si “Copacabana” Ulcinj-ului.

Muntenegru este o tara care dispune de bogatii ale naturii de o frumusete iesita din comun, care iti taie respiratia oferind o experienta unica fiecarei persoane care ii trece granita. Unicitatea este data si de senzatia pe care o aveti atunci cand va aflati pe plaja si puteti simti mirosul pinilor din padure.

Desi o tara mica, Muntenegru ofera o diversitate de atractii turistice si forme diverse de petrecere a vacantei. Situata in apropierea tarii noastre, aceasta destinatie turistica poate fi o optiune foarte buna de petrecere a vacantei, fie ca este vorba de un sejur pe litoralul muntenegrean, fie ca este vorba despre o excursie organizata in cadrul unui circuit.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.