Ghid turistic Montserrat

Montserrat este o insula din Caraibe, aflata la sud-est de Puerto Rico. In trecut, Montserrat era un resort turistic de top, insa activitatea vulcanica si uraganele au distrus mare parte din insula, care se afla intr-un continuu proces de reconstructie. Din cauza eruptiei vulcanului Soufriere Hills, mare parte din sudul insulei nu mai este locuita.

Daca sunteti interesati sa vedeti vulcanul puteti merge la zona de observare de pe Jack Boy Hill, numita Montserrat Volcano Observatory. Observatorul este deschis pentru public de luni pana joi, iar acolo vi se va prezenta un documentar care arata istoricul si impactul eruptiei vulcanice. Puteti face si un tur in zona eruptiei, insa acesta depinde de gradul de risc pe care il prezinta o noua izbucnire a vulcanului. In drum spre aceasta zona veti trece prin locuri cu case abandonate si prin vechea capitala a insulei, Plymouth, care acum este ingropata in cenusa si noroi.

Montserrat este o insula binecuvantata cu o frumusete naturala aparte. Acolo exista paduri tropicale in care sunt poteci pentru drumetii, unele usoare, iar altele dificile, pentru cei experimentati. O particularitate speciala a insulei este reprezentata de plajele sale linistite. Cei care iubesc marea se vor bucura sa afle ca insula este inconjurata de recifuri de corali. Puteti practica sporturi acvatice precum scufundari, snorkeling si caiac-canoe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.