Ghid turistic Insulele Virgine Britanice

Insulele Virgine Britanice sunt un teritoriu britanic din Marea Caraibilor, cu capitala la Road Town. Impreuna cu Insulele Virgine Americane formeaza arhipelagul Insulelor Virgine. Locuitorii acestor insule au, incepand cu 2002, cetatenie britanica. Desi teritoriul nu este parte a Uniunii Europene si nu face in mod direct obiectul legislatiei UE, cetatenii sai sunt considerati a fi cetateni ai UE.

Aceste insule includ insulele principale Tortola, Virgin Gorda, Anegada si Jost Van Dyke, si peste cincizeci de alte insule mici. Capitala Road Town este situata pe Tortola, cea mai mare dintre insulele principale.

Insulele Virgine Britanice sunt considerate un paradis fiscal, avand una dintre cele mai prospere economii din Caraibe. Turismul reprezinta aproximativ 45% din venitul national.

Ca turist al acestor insule puteti frecventa numeroasele plaje cu nisip alb, practica o multime de sporturi de apa, intre care snorkeling la recifele de corali in apropiere de Anegada, sau experimenta numeroase drumetii.

Calitatea plajelor de pe Insulele Virgine Britanice este foarte buna. Din cauza numarului mare de plaje, in special pe partea de nord a insulei Tortola si partea de vest a Virgin Gorda, plajele nu sunt, in general, aglomerate (cu exceptia Cane Garden Bay de pe Tortola, care se afla langa o zona dens populata). Pe insule exista multe companii de yacht charter si porturi de agrement nautic. Insulele Virgine Britanice gazduiesc epava RMS Rhone, aici veti putea practica scuba diving. Pe insule este ilegal sa pescuiti fara a avea un permis de agrement. Acest permis de pescuit temporar poate fi obtinut de la Departamentul de Conservare si Pescuit. Mai multe plaje ofera posibilitatea practicarii de surfing, intre acestea se remarca Apple Bay. Nu in ultimul rand, pe aceste insule veti putea practica si windsurfing.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.