Ghid turistic Antilele Olandeze

Antilele Olandeze constituie o parte din Antilele Mici, si constau in doua grupuri de insule din Marea Caraibelor: Aruba, Bonaire si Curacao (Insulele ABC, langa Venezuela) si Sint Eustatius, Saba si Sint Maarten (la sud-est de Insulele Virgine). Antilele Olandeze au format o parte autonoma a Tarilor de Jos.

Un procent mare din locuitorii Antilelor Olandeze sunt urmasii colonistilor europeni si ai sclavilor africani, care au fost adusi si vanduti aici, in secolele XVII – XIX. Restul populatiei provine din Insulele Caraibe, precum si din America Latina, Asia de Est si din alte parti ale lumii.

Cea mai mare parte a populatiei este adepta a credintei crestine, cu o majoritate protestanta in Sint Eustatius si Sint Maarten, si o majoritate romano-catolica in Bonaire, Curacao si Saba. Curacao a gazduit, de asemenea, un grup considerabil de adepti ai credintei iudaice, descendenti ai unui grup portughez de evrei sefarzi care au sosit de la Amsterdam si Brazilia in 1654. La data de 10 octombrie 2010 Sint Maarten si Curacao au devenit state independente in componenta Regatului Olandez.

Economia insulelor este dependenta de turism si de industria petroliera. Aproape toate bunurile de consum si de capital de pe Antilele Olandeze sunt importate din Venezuela, Statele Unite si Mexic. Solurile sarace au impiedicat dezvoltarea agriculturii in zona.

Structura insulelor consta in principal din roci vulcanice. Curacao, cea mai mare insula din Antilele Olandeze, acopera 444 km patrati. Bonaire are o suprafata de 288 km patrati, si se afla la aproximativ 32 km est de Curacao. Sint Eustatius are o suprafata de 21 km patrati, iar Saba are o suprafata de 13 km patrati; cele doua insule formeaza capatul de nord-vest al arcului vulcanic interior din Antilele Lesser.

Pe insule predomina cactusii si alte plante rezistente la seceta. Insula Bonaire este cunoscuta pentru prezenta speciei de pasari flamingo. Curacao gazduieste multe reptile si broaste testoase. In grupul nordic, Saba este remarcata in special pentru frumusetea ei si padurea tropicala; orhideele, ferigile si florile salbatice sunt abundente.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.