Turnul Roşu din Alanya

Turnul Rosu se afla localizat in portul peninsulei. Forma sa octagonala i-a daruit numele de simbolul orasului. Turnul a fost construit in secolul XIII de catre maestrul Ali Rehc el Kettani in perioada Slecuks, sub conducerea lui Alaaddin Keykubat, sultanul orasului.Turnul Rosu din Alanya
Baza turnului consta in caramizi rosii, dar partea superioara a fost incendiata pentru a avea culoarea rosie, deoarece in vremurile acelea, ridicarea bucatilor de caramida la o anumita inaltime a generat dificultati. Prin urmare, culoarea caramizii a dat numele turnului si anume Turnul Rosu sau Kizilkule. De asemenea, in peretii cetatii se pot observa bucati de marmura antica.
Turnul are o inatime de 33 metri cu un diametru de 29 metri, iar fiecare perete are o lungime de 12 metri. Sunt 5 etaje cu parterul inclus. Puteti vizita partea superioara a turnului cu ajutorul celor 85 de trepte din piatra din interiorul acestuia. Razele soarelui care vin din partea de sus se pot observa chiar si de la parterul turnului. In mijlocul acestuia se poate regasi cisterna de apa folosita de militari.
Scopul construirii turnului a fost protejarea portului si a docului de atacurile navale, prin urmare acesta a fost folosit in scopuri militare de-a lungul multor secole.
In anul 1950 a fost restaurat, iar mai tarziu in 1979 si-a deschis portile catre public. Primul etaj este folosit in zilele noastre ca si Muzeu de Etnografie.Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.