Centrul de Vizitare și Interpretare Mancha Blanca, Lanzarote, Insulele Canare

Continuând spre municipalitatea Tinajo, găsim principala infrastructură de utilizare publică a parcului, care este Centrul de vizitare și interpretare Mancha Blanca.

In acest centru putem gasi urmatoarele facilitati:

– Săli de expoziție permanente: obiectivul acestei expoziții este de a aduce publicul mai aproape de fenomenul vulcanologic din Timanfaya, fauna, flora și litoralul acestuia, asigurându-se că cunoștințele dobândite vă permit să înțelegeți ulterior tot ceea ce observați în timpul vizitei dumneavoastră în Parc. Zonele tematice dezvoltate în cadrul acestei expoziții sunt: ​​Rețeaua de Stat a Parcurilor Naționale; Spații protejate din Lanzarote; structura internă a Pământului; geodinamică și vulcanism; nașterea Insulelor Canare; Timanfaya și vulcanismul recent etc. Toate informațiile de pe panouri sunt în spaniolă, engleză și germană.

Există și modele despre originea vulcanică a Insulelor Canare și alta despre speciile de coastă. În plus, se poate vedea și o cabină de instrumentare științifică, pentru prevenirea și supravegherea riscului seismic și vulcanologic. De asemenea, în respectiva Cabină de Instrumentare, imaginea satelitului METEOSAT poate fi văzută în timp real. În sfârșit, există un spațiu dedicat cultivării Geriei.

– Sala de simulare: în această cameră se realizează o simulare a unei erupții vulcanice care ne va face să călătorim în momentul în care s-au întâmplat și să simțim aceleași senzații trăite de locuitorii acestui loc.

– Sala de proiecție: sunt prezentate două programe audiovizuale diferite, cu o durată totală de aproximativ 30 de minute. Prima dintre ele este o prezentare de diapozitive (proiecție cu mai multe proiectoare de imagine), cu o coloană sonoră special compusă pentru aceasta și completată cu efecte speciale. Audiovizualul este oferit prin traducere simultană în patru limbi (spaniolă, engleză, germană și franceză). Audiovizualele care sunt expuse sunt:

  • Prezentare de diapozitive „Timanfaya și Lanzarote”.
  • Parcul Național Timanfaya
  • Munții de Foc
  • Timanfaya, Parcul Național

 

– Biblioteca: este dotata cu colectii foarte complete pe teme legate de Parcul National Timanfaya, Lanzarote si Insulele Canare, despre caracteristicile sale geologice, faunistice, floristice etc. De asemenea, are o fototecă, o videotecă și o fototecă de ziare.

– Puncte de vedere: din ele avem ocazia să contemplăm spațiul care ne înconjoară. Interpretarea acestei zone tematice se realizează prin două panouri verticale și unul orizontal. Ele reflectă peisajele care pot fi văzute de acolo și pot fi identificate și localizate elemente orografice ale peisajului.

– Pasarela: Clădirea are o pasarelă înălțată care vă permite să faceți un tur peste fluxurile de lavă care au ajuns pe terenurile agricole în timpul erupțiilor din 1730-36.

– Sala de experiențe senzoriale: Această cameră este dotată cu facilități special concepute pentru persoanele care suferă de un anumit tip de dizabilitate, fie că este motor, auditiv sau vizual. Prin panouri în limbaj Braille, elemente tactile și olfactive, vizitatorii se pot apropia de singularitățile naturale ale Parcului Național Timanfaya.

– Magazin: situat la intrarea în clădirea principală. Suvenirurile vizitei pot fi achiziționate prin achiziționarea de produse exclusive cu sigla Parcului. De asemenea, puteți achiziționa cărți, publicații despre Parcurile Naționale, meșteșuguri etc.

– Parcare: facilitatile dispun de locuri mari de parcare pazite cu capacitate de 57 autoturisme, 3 autobuze, 2 locuri pentru persoane cu dizabilitati si suporturi pentru biciclete.

Centrul de Vizitare și Interpretare Mancha Blanca este dotat cu acces pentru persoanele cu dizabilități fizice, cu un serviciu special personalizat pentru acei vizitatori care o solicită și care, din cauza limitărilor fizice sau psihice, îl solicită.

Administrația Parcului Național, prin Zona de Utilizare Publică, oferă un Serviciu de Traseu Interpretativ gratuit ghidat pe jos prin interiorul parcului, care se desfășoară de-a lungul Traseului Tremesana și a Traseului de Coastă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.