Crama Carastelec

Crama Carastelec este situată într-una dintre cele mai vechi zone viticole din Transilvania, regiunea viticolă Crișana, situată în apropierea masivului muntos Măgura Șimleului. Crama deține 22,4 ha de viță de vie, plantată în 2011, amplasat pe dealul deasupra satului, formând un amfiteatru natural cu expunere sudică.Crama Carastelec

Microclimatul amfiteatrului, împreună cu solul aparte, și climatul specific zonei din nordul țării, dă naștere unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament, cu o prospeţime și fructuozitate specifice soiurilor cultivate. Soiurile plantate au fost alese luând în considerare terroir-ul şi misiunea cramei de a produce prepondendent vinuri spumante de calitate superioară.  În portofoliu avem două tipuri de vinuri petiante și o gamă de vinuri liniștite monovarietale respectiv vinuri maturate în butoaie de sejar. Spumantele sunt obţinute numai prin metoda tradiţională, Champenoise.

Poziţionare: Podgoria se află în regiunea viticolă Crișana, una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din Transilvania; situată în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului, porțiunea reprezintă o insulă cristalină din nord-vestul Transilvaniei. Zona Carastelec, marcată de acest masiv, se remarcă printr-un sol aparte, din care vița-de-vie își extrage mineralele necesare pentru a da naștere unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament, cu o prospeţime și fructuozitate specifice soiurilor cultivate aici. Toate acestea le conferă o personalitate și o tipicitate aparte. Amfiteatrul compact de 22,5 hectare, cu expunere sudică, este situată pe delaurile deasupra satului Carastelec, judeţul Sălaj.

  • Adresă cramă/sediu: Sat Carastelec, 604, jud. Sălaj
  • Telefon: +40 766 452 136
  • Anul înfiinţării: 2006 (plantare 2011, finalizare cramă, prima recoltă: 2013)

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.