Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin

Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin reprezinta unul dintre cele mai vechi edificii de cult ale localitatii, avand o arhitectura ce nu lasa indiferente privirile turistilor.Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin

Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin a fost construita in anul 1868, fiind un edificiu construit de familia de boieri Ioan si Ioana Grecescu, dar si cu sprijunul lui G. Poenaru, atunci cand cei doi nu au mai fost in viata. Primind finantare din partea acestora, regele Carol I a considerat ca biserica ar trebui sa poarte arhitectura Manastirii Curtea de Arges. Desi unic in tara, acoperisul sau din tabla de arama a fost distrus in anul 1917 de trupele germane ce patrunsesera pe teritoriul tarii.

In prezent, astazi mai poate fi admirata o parte din pictura interioara realizata de Gheorghe Tatarescu la scurt timp de la finalizarea constructiei bisericii. Odata ce intri in interiorul sau nu ai cum sa nu ramai inmarmurit de frumusetea, soliditudinea si structura bisericii.

Fiind unul dintre cele mai importante edificii de cult din oras, aceasta a devenit in anul 1884 catedrala ortodoxa, servind rugaciunilor a mii  de localnici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.