Cheile Brusturetului

Cheile Brusturetului se gasesc in satul Podul Dambovicioarei, la cativa kilometri de comuna Dambovicioarei, in judetul Arges, si sunt alcatuite din 3 sectoare: Cheia Lunga, Cheia Stramta si Cheita.

Aceste trasee sunt destul de cautate de turisti, mai ales de catre cei care sunt in cautare de plimbari in aer liber. Multi oameni aleg sa parcurga aceste trasee facand jogging, in timp ce altii prefer sa treaca cu masina sau sa mearga pe jos.

De asemenea, imediat dupa ce o sa traversati Cheile o sa ajungeti in Poiana Brusturetului, o zona incredibil de frumoasa si de linistita. Aici va puteti opri pentru a va odihni cateva ore, pentru a va bucura de natura. Imediat langa o sa gasiti mai multe cabane, in cazul in care doriti sa ramaneti pentru mai mult timp in aceasta zona.

Drumul pe Cheile Brusturetului permite accesul cu masina, insa de la un anumit punct o sa fiti nevoiti sa mergeti pe jos, daca va doriti sa va plimbati prin padure. Drumul prin padure reprezinta partea cea mai frumoasa a traseului. Practic, o lume diferita se deschide in fata dumneavoastra.

Padurea este linistita si va puteti plimba linistiti cat doriti. Eventual, puteti urca spre varful muntelui, insa daca aveti in plan sa faceti asta, trebuie sa va pregatiti dinainte. Cu cat urcati mai sus cu atat exista posibilitatea de a ploua sau de a se raci temperatura. Deci, ar fi bine sa aveti si haine mai groase cu dumneavoastra, chiar daca este vara.

Traseul il puteti parcurge in aproximativ o ora, asta daca doriti sa va opriti, sa va odihniti sau sa admirati peisaje. Desi animalele sunt destul de obisnuite cu oamenii din zona si cu turistii care urca pe aceste drumuri, nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca va aflati in padure, asa ca ramaneti vigilenti!

In cazul in care va ganditi ca urcarea pe munte presupune un efort fizic deosebil, nu trebuie sa va ingrijorati. Este adevarat ca veti avea destul de mult de mers pe jos, dar drumul nu este abrupt si o sa puteti merge fara prea mari probleme.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.