Cascada Caraiman

Pe versantul opus al Vaii Jepilor, la altitudinea de circa 1700 m, se afla Cascada Caraiman, care are o cadere de apa spectaculoasa, devenind astfel un adevarat monumentnatural. Din punctul in care se afla cascada se poate urca spre Cabana Caraiman, aflata la altitudinea de 2.025 metri, loc de unde se deschide o priveliste spectaculoasa asupra intregii vai si asupra Statiunii Busteni.

Un element iesit din comun, care face ca acest varf muntos sa fie atat de cunoscut, si ca un numar impresionant de turisti sa faca excursii acolo, este Crucea Eroilor Neamului.

Acest monument a fost ridicat la initiativa Reginei Maria, in memoria ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial.Acesta are o inaltime de 28 metri, putand fi vazut de departe, fiind considerat un simbol al Muntilor Bucegi.

Monument natural, cascada Caraiman (1700 m) este o cădere de apă spectaculoasă care se găsește pe versantul opus al Văii Jepilor, Munții Bucegi. De la baza treptei stâncoase a cascadei, se urcă pe un mic horn iar de la Cabana Caraiman (2025 m) se pot face diferite excursii până la cabanele Babele, Piatra Arsă, Omul până la Crucea Eroilor și spre cantonul Jepi.

De aici se pot face diferite excursii pana la cabanele Babele, Piatra Arsa, Omul, pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.

Datorită topirii zăpezilor și a ploilor se creează o cădere de apă impresionantă, moment în care este recomandată vizitarea acesteia. Cascada se poate zări și din telecabina care urcă spre Babele (dacă e în perioada potrivită), fiind situată la peste 2.000 de metri altitudine.

Traseul care duce spre cascadă se numește Valea Jepilor sau Valea Caraiman.

Așadar, propune-ți și tu să ajungi aici și vino primăvara pentru a te putea bucura de splendoarea acestui monument al naturii!

You may also like...

2 Responses

  1. Victor Teneslav spune:

    Cascada Caraiman nu este în Transilvania, nu există localitatea Bucegi, fotografia nu este a cascadei Caraiman ci a unei mici caderi de apă din aprooierea Cabanei Caraiman. Valea Jepilor (Mici) se cheamă de fapt Valea Caraimanului. Articol scris cu picioarele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.