Orasul Sumen Bulgaria

Şumen (Shumen) este un oraş în partea de nord-est a Bulgariei, capitala provinciei Shumen. În perioada 1950-1965 a fost numit Kolarovgrad, dupa numele liderului comunist Vasil Kolarov. În februarie 2011, oraşul avea o populaţie de 82557 locuitori. Oraşul se află 80 km vest de Varna şi este construit într-o zona de dealuri, aflate la nord de Muntii Balcani de est. Un defileu robust intersectează sol longitudinal în creasta cal-pantof. Din Shumen pleaca o multime de drumuri catre oraşele dunărene Ruse şi Silistra şi catre Dobruja, iar spre sud, catre pasurile din Balcani, iar spre est catre Varna şi Balcic.

Na razhodka do stariya grad.

In Shumen de afla „Monumentul 1300 de ani ai Bulgariei”, considerat singurul monument din lume care descrie istoria unei ţari întregi de la crearea sa până în prezent.

Cetatea Shumen, parţială restaurat după ce a fost distrusă de otomani în trecut, este un important monument istoric din Imperiul medieval bulgar. Acesta este situată nu departe de oraş, pe Platoul Shumen.

Călăreţul Madara, un sit din Patrimoniul Mondial UNESCO este un exemplu de artă medievala in piatra din Europa, este un monument vechi (710 AD) atribuit culturii bulgare şi se află la 20 km de la Shumen.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.