Statiunea Bournemouth din Anglia

Bournemouth este una dintre cele mai frumoase statiuni maritime din Anglia, fiind situat in apropiere de Stonehenge si la numai 2 ore de Londra. 10 kilometri de plaja curata, numeroase facilitati pentru activitati sportive, peisaje inedite – aceasta este imaginea orasului.

Bournemouth este exemplul cel mai concret ca si coasta Marii Britanii a fost ”desenata” cu peisaje incredibile. Aerul sarat din belsug, o plaja larga, cu spatiu pentru fiecare, sunt lucruri la care nu v-ati fi gandit ca le puteti gasi in regat.

Combinatia extrem de reusita intre plaja lunga de cateva mile cu nisip, (da, un aspect mai rar intalnit in Anglia!), un centru cosmopolitan cu cladiri victoriene si care pastreaza arhitectura locului si mai ales aleea pinilor seculari ce-si inmanuncheaza crengile deasupra drumului fac din Bournemouth locul unde poti sa iti petreci o vacanta de vara.

In afara de plaja aurie si pontonul care nu este singular, o adevarata piesa de rezistenta este parcul-gradina al orasului, recompensat cu atatea premii de-alungul anilor. O populatie autohtona se amesteca fericit cu turisti care stau pe iarba printre arbori luxurianti si plante mediteraneene. Se aud cantece si rasete de peste tot si lumea iti zambeste de pe alei sau la coada sa ‘zboare’ putin cu balonul – o alta atractie a locului.

Bournemouth e orasul unde poti practica o varietate de sporturi: de la popice pe iarba pana la navigatie. Surferii sunt in lumea lor aici. Un recif artificial va fi terminat in curand, intregind tabloul aproape perfect al orasului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.