Ghid turistic Guadelupa

Situata intre Oceanul Atlantic si Marea Caraibilor, in America Centrala insulara, Guadelupa este un arhipelag alcatuit din 9 insule si insulite, dintre care doua sunt mai importante, respectiv, Basse-Terre si Grande Terre, separate de canalul numit Riviere saleé (Raul sarat). Basee-Terre, „insula frumoaselor ape”, asa cum era botezata de populatiile indigene de amerindieni, se intinde pe o suprafata de 848 km² si are un relief de origine vulcanica, fiind scaldata de numeroase rauri, reduse ca intindere, cu peisaje de o rara frumusete, ce abundanda intr-o feerie a culorilor si parfumuri de orhidee salbatica.

Grande-Terre se intinde pe o suprafata de 588 km² si dispune de un relief de origine calcaroasa, cu altitudini reduse si fara prea multe ape curgatoare dar cu plaje superbe, acoperite cu nisip stralucitor, ideal pentru petrecerea unor zile de concediu de neuitat. Insulele beneficiaza de o clima tropicala, unde temperaturile medii se situeaza in jurul a 25°C, ceea ce face din Guadelupa una dintre destinatiile turistice cele mai interesante.

Descoperita la sfarsitul secolului XV de catre Cristofor Columb si ocupata de francezi in anul 1635, Guadelupa a intrat sub controlul acestora din urma in anul 1674, fiind colonizata cu sclavi adusi din Africa pentru a lucra plantatiile de trestie de zahar. Astazi, arhipelagul numara aproximativ 450.000 locuitori si are statut de departament de peste mari al statului francez, unde activitatea legislativa este exercitata de Adunarea Nationala si Senatul Frantei, dar si de un Parlament local (Consiliu Regal), in conditiile in care puterea executiva este exercitata de un Consiliu general. Ce atrage atentia in mod special, aici, este faptul ca, desi limba oficiala este franceza, iar structurile administrative sunt similare cu cele ale statului francez, traditiile si cultura locuitorilor insulei te cuceresc din primul moment prin culoare si originalitate.

Cu o economie bazata in special pe turism, anual, insulele sunt vizitate de mii de turisti atrasi de croazierele efectuate in insule Saint Barthelemy, recunoscuta pentru numeroasele resorturi de lux, si insulele Saint Martin. Vacanta in Guadelupa poate fi una de neuitat, avand in vedere plajele superbe, precum St.Anne, St. Françoise dar si Le Moule Grande Anse, doua plaje superbe situate pe insula Grande-Terre. Guadelupa este o excelenta rezervatie naturala, iar Gradina Botanica situata in apropiere de Petit Bourg, este locul unde puteti admira peste 100 de specii de plante si arbori tropicali. Nici turistii pasionati de excursiile montane nu se vor simti neglijati. Pentru ei, Parcul National Guadalupe este destinatia ideala, potrivita atat pentru turistii obisnuiti cu traseele montane dificile, cat si pentru cei mai putin familiarizati cu muntele, dar care se simt in largul lor in mijlocul naturii. Daca va numarati printre pasionatii de ornitologie, trebuie sa vizitati Rezervatia biosferica, protejata de UNESCO si aflata pe insula Basse-terre, alcatuita din paduri tropicale de mangrove si numeroase specii de plante si animale.

Cea mai aglomerata zona urbana a insulei este Point–à-Pietre, un oras modern, cu bulevarde pline de restaurante, buticuri si cafenele, dar si cu o viata de noapte foarte vibranta. Si daca tot am amintit de o viata de noapte foarte activa, nu puteti sa nu vizitati Gosier, o lacalitatea renumita pentru numeroasele cluburi exclusiviste, unde accesul este conditionat de un cod vestimentar formal. Cazinourile sunt un argument in plus pentru a gusta din viata de noapte a insulei si unde va puteti incerca norocul, in timp ce restaurantele abunda in meniuri dintre cele mai diverse.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.