Minuni Naturale ale Lumii : Golful Halong – Golful Dragonilor –(Vietnam)

Legenda spune că, în vremurile din vechime, regele Vietnamului a cerut ajutorul zeilor pentru a câștiga o bătălie cu o armată invadatoare chineză. Zeii, văzând suferința oamenilor, au trimis o familie de dragoni, care au lăsat în urmă munți de jad și de pietre prețioase. Locul în care dragonii se spune că au coborât din ceruri se numește Ha Long și este unul dintre cele mai frumoase din întreaga Asie.8-peisaje-apa04Situat în partea de nord-est a Vietnamului, aproape de granița cu China, golful Ha Long este remarcabil prin cele peste 3000 de insule monolitice de calcar și prin zecile de peșteri submarine accesibile foarte ușor. Înscris pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO din anul 1994, golful Ha Long este cunoscut europenilor încă din secolul al XIX-lea, când coloniștii francezi au descoperit zona pentru prima dată. Cea mai mare peșteră din zonă a primit și un nume pe măsura frumuseții ei din partea exploratorilor francezi: La Grotte des Merveilles (Peștera minunilor).5305888837_f7a7b2178a_bIn largul golfului se afla mii de insule de diferite marimi si forme, toate alcatuind un multi-ecosistem cu o bio-diversitate unica in intreaga lume, regasindu-se aici elemente tipice biosistemelor tropical, oceanic si de tarm maritim!
Golful se intinde pe o lungime de aproape 120 de kilometri de-a lungul coastei vietnamese, insumand o suprafata de aproximativ 1553 kilometri patrati! Marea majoritate a insulelor ce se afla in largul golfului sunt de dimensiuni foarte mici, nefiind locuibile!Ha-Long-Bay-Vietnam-700x467

O alta caracteristica a insulelor ce se afla in largul golfului este existenta de mini-lacuri in interiorul insulelor, una dintre cele mai mari insule Dau Be avand chiar sase astfel de lacuri! Unicitatea golfului consta si in faptul ca foarte multe insule au grote la nivelul apei, permitand trecerea dintr-o parte in alta pe sub insula!
Climatul zonei este unul unic, tropical, umed si tipic insular cu doua anotimpuri, unul cald si umed, vara, celalalt uscat si rece, iarna!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.