Ghid turistic Japonia

O tara moderna, cu un patrimoniu bogat, Japonia a fost mult timp populara pentru turisti. Japonia include patru insule principale care o alcatuiesc: de la nord la sud: Hokkaido, Honshu, Shikoku si Kyushu. Mai mult de 4.000 de insule mici, inconjoara aceste patru insule principale. Japonia este, de asemenea, impartita in 47 de prefecturi.

De la atractiile orasului Tokyo, la minunile sale naturale, cum ar fi Muntele Fuji si izvoarele termale din Beppu, aceasta tara are cate ceva de oferit pentru toata lumea.

Japonia, de asemenea, combina cele mai traditionale societati cu cele mai moderne tehnici. Iubitorii de tehnologie vor fi incantati de Japonia, aceasta tara fiind centrul dezvoltarii tehnologice. Turistii se vor bucura foarte mult de diversitatea de cumparaturi pe care o pot face in Japonia. In Tokyo raioanele Roppongi, Akihabara si Shinjuku va pot oferi tot ce ati putea visa in acest sens.

Honshu este insula principala a tarii. Tokyo, Nagoya, Osaka si alte cateva orase mari se afla aici si, daca aveti de petrecut in Japonia doar doua saptamani, puteti limita calatoria dvs. la doar aceasta insula.

Insula Hokkaido situata in partea de nord a tarii, are o buna infrastructura pentru activitati in aer liber, precum si petreceri. Hokkaido are renume mondial ca destinatie pentru schiori si snowboarderi. Niseko este o zona agricola rurala situata pe Insula Hokkaido, renumita pentru statiunile sale. Alte statiuni din apropiere includ Moiwa, Chise-nu-puri, Weiss si Rusutsu. Pe Insula Hokkaido se afla si orasul Sapporo, capitala berii din Japonia si gazda faimosului Festival de Sculptura de Gheata care are loc in primele saptamani ale lunii februarie.

Shikoku este cea mai mica dintre insulele principale, si este mai putin cunoscuta de turisti, nefiind la fel de bine echipata ca si celelate insule principale. Kyushu este cea mai vestica dintre cele patru insule mari. Pe aceasta insula veti putea vizita orasul Nagasaki – locul unde a cazut una dintre cele doua bombe nucleare in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Orasul Fukuoka de pe insula este renumit pentru produsele alimentare vandute stradal. Orasul Kagoshima are mai multe muzee cu artefacte din cele mai vechi timpuri. Acest oras a fost o fortareata militara majora.

Intre impresionantele cladiri zgarie-nori, Japonia ofera vizitatorilor sai pagode si temple in care sfintii sunt venerati potrivit obiceiurilor vechi de un secol. Cei mai multi locuitori ai Japoniei practica religia budista sau religia shinto. Religia shinto se inchina la natura (munti si apa), prin urmare, exista numeroase temple budiste si altare shinto in intreaga tara. Al treilea cel mai important munte din Japonia este Mt. Tateyama si in timpul verii multi japonezi si turisti il escaladeaza. Pe acest munte este un altar shinto, unde puteti vedea o scurta ceremonie.

Japonia este o tara infasurata in frumusete naturala, de la festivaluri de zapada si ferme de lavanda pe insula Hokkaido, la plajele inundate de soare si apele turcoaz ale insulelor subtropicale din Okinawa. Fie ca veti face alpinism pe Muntele Fuji, sau veti rataci in padurile de pini de pe muntele Koya, veti admira frumusetea florilor de cires primavara sau frunzele de artar toamna, o calatorie in Japonia va va surprinde cu o multitudine de peisaje naturale de neuitat.

Cultural, Japonia ofera o fuziune unica si interesanta de traditional si modern. Cultura japoneza cuprinde noul in timp ce sarbatoreste trecutul. Nu va fi neobisnuit sa vedeti o femeie imbracata in gheisa cantand in centrul orasului Kyoto, sau un barbat complet imbracat ca un calugar budist pe motocicleta in centrul orasului Tokyo.

Arhitectura moderna din Tokyo si din alte orase mari japoneze foloseste combinatii inteligente de sticla si beton. Cu toate acestea, castelele antice, templele budiste, altarele Shinto si festivalurile fascinante au locul lor special.

Cu marile provocari legate de reconstructie si revitalizare, capacitatea de rezistenta a poporului japonez se dovedeste a fi esentiala pentru recuperare. Un accent mare este pus pe pregatirea pentru prevenirea dezastrelor si problemelor de mediu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.