Orasul Selcuk Turcia

Numele său original, grecesc, Agios Theologos referire la Ioan Teologul. În secolul al 14-lea, a fost capitala de Emiratul Aydin. Sub Imperiul Otoman, a fost cunoscut sub numele de Ayasoluk. În 1914, el a fost redenumit Selçuk după turcii selgiucizi, care au condus prima dată incursiuni în regiune în secolul al 12-lea.

Monuments & Heritage Sites

Selçuk este unul dintre cele mai vizitate destinații turistice în Turcia, cunoscut pentru apropierea de orașul antic Efes, Casa Fecioarei Maria și opere de artă selgiucizi. Bazilica din secolul al 6-lea al Sfântului Apostol Ioan, care, pretind unii, este construit pe locul mormântului apostolului, este, de asemenea, în interiorul orașului. Vechiul cartier Selçuk păstrează mult din cultura tradițională turcească.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ayasoluk Hill domină zona înconjurătoare, cu multe clădiri istorice pe pantele sale, inclusiv İsa Bey Moscheea construită de Aydinids în 1375, și Marea Cetate.
Efes Beach (turcă: Pamucak) este una dintre cele mai lungi plaje (12 km) în Turcia și gazda a unor hoteluri mari de 5 stele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.