Cetatea Troia, Turcia

In Iliada lui Homer, Troia a fost orasul Ilium. Razboiul troian a avut loc in secolul al 13-lea î.Hr., cu Agamemnon, Ahile, Ulysses, Patrocle si Nestor pe din partea aheilor, iar Priam, cu fiii lui Hector si Paris din partea troienilor. Mai degraba decat sugerand rivalitati comerciale, ca o cauza pentru razboi, Homer a afirmat ca Paris a rapit-o pe frumoasa Helen, sotia lui Menelau, regele Spartei (rasplata pentru ca a dat marul de aur pentru cea mai frumoasa femeie Afroditei, zeita iubirii), iar regele a cerut aheilor sa-l ajute sa aduca inapoi.Cetatea Troia, Turcia 1 In timpul razboiului timp de un deceniu, Hector l-a ucis pe Patrocel iar Ahile l-aucis pe Hector. Paris, stia ca mama lui Ahile „l-a cufundat” pe fiul ei in apele raului Styx pentru a-l face invincibil. Cu toate acestea, ea l-ar fi tinut de calcai, o parte a corpului sau, care a ramas neprotejata. Prin urmare, Paris l-a sagetat pe Ahile in calcai de aici ramanand mostenire o expresie celebra.
Atunci cand 10 ani de macel nu au putut termina razboiul, Ulise a venit cu ideea de a construi un cal de lemn umplut cu soldati, de care Cassandra ii avertizase pe troienii in zadar, ca ofranda. Acesta a fost lasat in afara portii de vest pentru ca troienii sa-l bage in cetate. Ce a uramat este istorie. La fata locului exista o replic?a din lemn pe care copiilor le place sa se catere.Cetatea Troia, Turcia
Exista cateva structuri descoperite, iar vizitatorii pot urmari sapaturile si isi pot face o idee despre cum arata orasul antic deoarece nu s-a descorit inca decat o cincime din intreaga cetate. Cu un ghid bun, pueti face o excursie fascinanta luand in calcul si panoramele din jurul cetatii si a stramtorii Dardanele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.