Statiunea Covasna

Statiunea Covasna, denumita si „statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate” datorita abundentei, varietatii si valorii deosebite a factorilor naturali de cura , este situata la circa 60 km de Brasov. Este strajuita de munti nu prea înalti cu vârfuri rotunjite si beneficiaza de o clima placuta cu veri racoroase si ierni moderate.

Cura balneara.
Datorita conditiilor geologice specifice, Covasna este bogata în izvoare de ape minerale variate si emanatii naturale de CO2. Cercetarile facute de-a lungul timpului de specialisti si cercetatori, precum si rezultatele curelor balneare au impus definitiv Covasna în rândul celor mai importante asezaminte de sanatate, ca fiind o statiune balneoclimaterica cu traditie in tratarea bolilor cardiovasculare cu factori naturali de cura.
Aceasta statiune beneficiaza de bogatia factorilor naturali : apa minerala carbogazoasa (tara celor 1000 izvoare), mofetele naturale (emanatii de bioxid de carbon) precum si de climatul de crutare, bogat in aeroioni negativi, existenti datorita padurilor de brazi din imprejurimi.

Obiectivele terapeutice majore ale statiunii Covasna sunt cele de recuperare cardiovasculara stabilite de o comisie medicala mixta formata din medici balneologi si cardiologi, sub indrumarea Clinicii de Cardiologie a Spitalului Fundeni si a Institutului de Balneologie Bucuresti.

Varietatea factorilor naturali de cura, precum si dotarile din baza de tratament ofera posibilitatea tratarii simultane a mai multor afectiuni, ceea ce confera marea complexitate a statiunii.Indicatii terapeutice – statiunea COVASNA

 BOLI ALE APARATULUI CARDIOVASCULAR

  • Arteriopatii: ateroscleroza obliteranta periferica stadiul I si II sau stari dupa interventiile chirurgicale pentru aceasta boala în toate stadiile; trombangeita Burger
  • Cardiopatie ischemica cronica: angor de efort sau angor stabil, cardiopatie cronica ischemica nedureroasa dar cu modificari de tip ischemic, sechele dupa infarctul de miocard la minimum 3 luni de la episodul acut.
  • Hipertensiune arteriala esentiala stadiul I si II,
  • Valvulopatii : valvulopatii fara tulburari clinice hemodinamice ; valvulopatii operate fara tulburari clinice si hemodinamice semnificative, la 3 luni de la operatie (trimiterile vor fi facute de medicul cardiolog care stabileste momentul postoperator indicat pentru tratament balnear)
  • Sechele postaccidente vasculare cerebrale la bolnavii care se pot autoservi si deplasa
  • Boli cronice ale venelor – varice hidrostatice ale membrelor inferioare, sechele posttromboflebita.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.