Pestera Cocora

Pestera Cocora este cuprinsa intr-o rezervatie natural ace se intinde pe o suprafata de 307 hectare. Aceasta cuprinde mai multe pesteri, printre care cele mai cunoscute sunt: Pestera Ialomitei, Pestera Pustnicul, Cheile Ursilor, Cheile Horoabei, Cheile Pesterii, Turnul Seciului.

In Rezervatia Naturala Pestera Cocora se regaseste o fauna si o vegetatie destul de variata, aici putand intalni paduri de conifere, de foioase, dar si o vegetatie destul de rar intalnita – putand aminti paiusul, gentiana bulgarica, stanjenelul de munte, dar si secara de munte.

In interiorul pesterilor din cadrul Rezervatiei Naturale Pestera Cocora putem intalni mai multe specii de vegetatie. Putem aminti Fridericia ratzeli, Parasitus nivenus, Euryparasitus emarginatus, Ceratophysella sigillata, Onychiurus armatus, Folsomia listeri, Lepidocyrtus serbicus, Catops tristis, Duvalius procerus, Nictus crenatus; subspecii endemice de Amphipod, Niphargus carpathicus cavernicolus.Rezervatia Naturala Pestera Cocora

O atractie deosebit de importanta a zonei este Pestera Ialomitei care se regaseste la o altitudine de aproximativ 1600 metri. La intrare in Pestera vom putea observa o Biserica destul de frumos decorata, aspectul acesteia fiind apreciat de tot mai multi turisti. Lungimea Pesterii Ialomitei are o lungime de 804 metri, fiind etajata.

Bine de stiut:

In cadrul Rezervatiei Naturale Pestera Cocora se afla si Grota Ursilor unde au fost identificate schelete de Ursus Spelaeus.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.