Cetatea Medievala Sighisoara

In Cetatea Medievala Sighisoara – parte a Patrimoniului UNESCO, amenajata incepand din secolul al XIV-lea, pot fi admirate 9 turnuri, doua bastioane, o parte din zidul de incinta, cinci biserici si o multitudine de locuinte considerate monumente istorice.

Turnurile erau plasate in locurile vulnerabile ale cetatii si erau prevazute cu galerii de tragere si cu bastioane de artilerie. Dintre acestea, Turnul cu ceas cu o inaltime de 64 m, simbolul orasului Sighisoara, este cel mai impresionant fiind unul din marile monumente ale Transilvaniei.

Ceasul din turn este prevazut cu doua cadrane de 2,40 m in diametru si cu o instalatie rotativa cu papusi din lemn pictat. Insatalatia se misca la miezul noptii, aducand la fereastra dinspre Orasul de Jos, figurina specifica zilei care incepe.

Tot in Sighisoara puteti vedea Scara Scolarilor, care inlesneste accesul la Liceu si la Biserica din Deal mai ales pe vreme de iarna, constructia este cea mai mare de acest fel in Transilvania.

Din secolele XIV-XVIII in care existau 9 biserici functionale se mai pastreaza trei: Biserica Manastirii, Biserica din Deal si Biserica “leprosilor” unde pot fi admirate piese rare de sculptura si pictura religioasa, dar si funerara.

Majoritatea caselor de locuit din Cetate, aproximativ 160, sunt considerate monumente istorice, avand peste 300 de ani vechime.Obiective turistice:

Vechea Scoala
Biserica din Deal
Biserica Manastirii Dominicane
Vechea Biserica
Scara Scolarilor
Turnul cu ceas
Turnul Macelarilor
Turnul Tabacarilor
Turnul Franghierilor
Turnul Croitorilor
Turnul Cizmarilor
Turnul Cojocarilor
Turnul Fierarilor
Turnul Cositorarilor

Cetatea Sighisoara ramane cel mai frumos si mai bine pastrat ansamblu arhitectural medieval din centrul si sud – estul Europei, in ciuda modificarilor arhitecturale din secolul XIX.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.