Cascada Caraiman

Situata in Transilvania, in apropierea localitatii Bucegi, Cascada Caraiman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.

Pe versantul opus al Vaii Jepilor, la altitudinea de circa 1700 m, se afla Cascada Caraiman, care are o cadere de apa spectaculoasa, devenind astfel un adevarat monumentnatural.

Din punctul in care se afla cascada se poate urca spre Cabana Caraiman, aflata la altitudinea de 2.025 metri, loc de unde se deschide o priveliste spectaculoasa asupra intregii vai si asupra Statiunii Busteni.

SONY DSC

Un element iesit din comun, care face ca acest varf muntos sa fie atat de cunoscut, si ca un numar impresionant de turisti sa faca excursii acolo, este Crucea Eroilor Neamului.

Acest monument a fost ridicat la initiativa Reginei Maria, in memoria ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial.Acesta are o inaltime de 28 metri, putand fi vazut de departe, fiind considerat un simbol al Muntilor Bucegi.

De aici se pot face diferite excursii pana la cabanele Babele, Piatra Arsa, Omul, pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.[om_gmap zoom=”9″ lat=”45.43339682402886″ lng=”25.46846321238263″ marker=”https://www.trecator.ro/wp-content/uploads/2015/08/4.png” ]

1 Response

  1. Victor Teneslav spune:

    Cascada Caraiman nu este în Transilvania, nu există localitatea Bucegi, fotografia nu este a cascadei Caraiman ci a unei mici caderi de apă din aprooierea Cabanei Caraiman. Valea Jepilor (Mici) se cheamă de fapt Valea Caraimanului. Articol scris cu picioarele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.