Stațiunea Poiana Brașov

La baza masivului Postavaru la altitudinea de 1030 de metrii gasim Poiana Brasov una dintre cele mai importante statiuni de schi din Romania si totodata o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent.

Se poate ajunge foarte usor in Poiana Brasov fiind foarte aproape de Municipiul Brasov, 13 km, si la doar 12 km de Rasnov. Oferta de cazare este foarte bogata: de la hoteluri sau vile de lux la pensiuni sau cabane.

Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul (1.602 m) si Cristianu Mare (1.704 m), precum si la Cetatea Rasnovului (secolele XIV-XVII), aflata la 14 km distanta.

Statiunea Poiana Brasov dispune de 12 pârtii cu grade diferite de dificulaltate: Bradul (are un nivel usor de dificultate si este singura pe care se poate schia si noaptea), Kanzel (dificultate grea), Ruia (dificultate grea), Subteleferic (dificultate grea), Lupului (dificultate grea), etc. Pe langa partiile extraordinare Poiana Brasov mai dispune de terenuri de sport, un lac, un teleferic, sali de gimanastica si multe altele.

Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali), altitudine 1.030 m, la 12 km sud-vest de Municipiul Brasov de care o leaga o sosea moderna.

Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual  frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an.

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate ( o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport ( pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante etc.

Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux sau de categoria A, in vile sau cabane.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.