Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea se gaseste in Muntii Bucegi, avand o inaltime ce masoara in jur de 15 metri si un debit semnificativ. Cascada este situata la o altitudine de 1100 metri, deasupra localitatii Poiana Tapului la poalele Jepilor, iar traseul pana la ea este cel mai usor din Bucegi.

Pentru a ajunge la Cascada Urlatoarea se poate pleca din localitatea Poiana Tapului (care este si gara pe linia Bucuresti Brasov) sau din orasul Busteni. Primul traseu porneste din statia CFR Poiana Tapului si urmeaza semnul „punct albastru”, iar cel din Busteni merge pe marcajul „punct rosu”pornind din spatele statiei de telecabina.

Numele de Urlatoarea provine de la zgomotul puternic produs de ape in caderea lor. Exista totusi si varianta populara care explica numele cascadei. Astfel, conform unei legende care circula in folclorul romanesc, zgomotul produs de aceasta cascada ar reprezenta plansul unei fete de pastori care se arunca in gol, deoarece era iubita de 2 frati Jepii Mari si Jepii Mici, care de fapt strajuiesc si acum cascada.

Tot de aici se desparte drumul spre o alta casacada deosebita din Muntii Bucegi (dar traseul este nemarcat) si anume Cascada Spumoasa.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.