Biserica Domneasca Curtea de Arges

Biserica Domneasca Curtea de Arges se numara printre cele mai importante monumente istorice arhitecturale ale tarii.

Construita in stil bizantin, Biserica Domneasca Curtea de Arges a atras de-a lungul timpului mii de turisti veniti aici atat pentru a-I admira frumusetea, cat si pentru a se inchina la icoanele facatoare de minuni ce se regasesc in interiorul sau.Biserica Domneasca Curtea de Arges 1

Biserica Domneasca Curtea de Arges este construita imitand modelul bisericilor de tipul “Cruce greaca inscrisa”.

Initial, constructia Bisericii Domnesti Curtea de Arges a pornit de la Basarab I Intemeietorul in secolul al XIV-lea. Biserica Domneasca Curtea de Arges a fost continuata de Nicolae Alexandru si Vladislav I Vlaicu.

Biserica Domneasca Curtea de Arges a inceput a fost terminate in anul 1352. Vechimea Bisericii conserva si astazi o istorie ascunsa parca dincolo de zidurile acesteia. Pictura Bisericii Domnesti Curtea de Arges este pastrata si astazi, autoritatile incercand sa conserve fresca, dar si pictura initiala ce dateaza de la jumatatea secolului al XIV-lea.

Biserica Domneasca Curtea de Arges are o arhitectura deosebita de toate celelalte biserici din tara, respectand stilul clasic bizantin. De asemenea, aceasta este considerata de catre specialisti a fi cea mai veche din Tara Romaneasca.

Bine de stiut:

In timpul reabilitarii Bisericii Domnesti Curtea de Arges s-a descoperit un Grafit care arata ca in 6860 – mai exact in anul 1352 a murit Basarab Voievod la Campulung. Tot aici este inscrisa si perioada domniei lui Basarab I – 1310-1352, dar si faptul ca acesta a intemeiat statul feudal Tara Romaneasca.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.