Focul Viu de la Andreiașu de Jos

Rezervaţia naturală „Focul Viu” este situată în inima satului Andreiaşu de Jos, pe un suprafaţă de aproape 40 de hectare. Focul Viu are şi o puternică simbolistică religioasă, fiind cunoscut ca un protector al animalelor, însă are şi o semnificaţie negativă, în sensul că flăcările mari anunţă un cutremur.
Este considerat a fi cel mai extins câmp de „focuri vii” din ţară, atât ca întindere, cât şi ca debit de metan, respectiv 50 de tone pe an. Numai prin 6 dintre orificiile analizate s-a stabilit că sunt emanate anual aproximativ 24 de tone de gaz metan. Pe lângă metan, din sol mai ies şi alte gaze precum dioxidul de carbon, azotul şi heliul.
Din 1973, zona ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi în judeţul Vrancea a fost declarată rezervaţie geologică.

Turiştii prin aceste locuri rămân plăcut impresionaţi de frumuseţea luminii degajate de flacăra dansând, la poalele brazilor. Noaptea, lumina ei se reflectă în pădurea de brad din vecinătate, creând o atmosferă feerică.

Căile de acces către această rezervaţie naturală sunt drumul naţional DN 2M Focşani – Odobeşti – Andreiaşu şi, în continuare, după traversarea podului de peste Milcov, drumul comunal spre Andreiaşu de Sus.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.