Acvariul din Constanţa

A fost construit pe faleza Cazinoului din Constanța, după planurile arhitectului A. Bernovschi. Adăpostește o mare varietate de pești de apă dulce și sărată, precum și nevertebrate din Marea Neagră și migratori mediteraneeni, în total circa 2000 de pești din 60 specii.

La amplasarea diferitelor specii în bazine, s-a respectat pe cât posibil, criteriul taxonomic. Cel mai mare bazin adăpostește și cea mai mare colecție de sturioni, renumită atât pentru importanța ei științifică cât și pentru longevitatea exemplarelor în captivitate, care ajunge la 18-20 ani.Acvariu Constanta 1

ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp prima si singura institutie publica de acest gen din tara noastra. Cladirea care gazduieste acvariul a fost construita la inceputul secolului XX ca anexa a Cazinoului si a functionat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinatia actuala.

Spatiul expozitional al Acvariului este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica, dar si unor expozitii temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica si pescuit marin.Acvariu Constanta 2
De-a lungul timpului Acvariul din Constanta a adunat peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine care apartin unor zone geografice diverse. Tinand cont de criterii ecologice, biogeografice si taxonomice, Acvariul constantean este structurat in trei sectii: Marina, Dulcicola si Pesti Exotici. Sectia Marina este cea mai mare si mai reprezentativa sectie a Acvariului si adaposteste specii de pesti si nevertebrate intalnite in Marea Neagra si migratori din Marea Mediterana.

Spectaculos in cadrul acestei sectiuni este bazinul care adaposteste o impresionanta colectie de sturioni, renumita pentru longevitatea exemplarelor. Interesante pentru vizitatorii care trec pragul Acvariului constantean sunt si speciile de pisica de mare, scorpia si dragonul de mare, stelutele de mare, calutul, acul si ata de mare, corosbinele si cocoseii de mare, etc.Acvariu Constanta 3
Sectia Dulcicola prezinta specii de pesti si nevertebrate de apa dulce, care populeaza baltile si lacurile litoralului romanesc si apele Deltei Dunarii: ciprinide, crap, caras, rosioara, babusca, platica, sunt prezentate si rapitoare ca somn, salau, biban si stiuca. Sectia Pesti Exotici este o adevarat incantare pentru vizitatorii Acvariului. In bazinele sale inoata varietati de pesti care apartin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale si subtropicale: varietati de peste Piranha, pestele cutit, pestele inger, pestele lopata, pestele pisica si multe alte tipuri de pesti cu un colorit bogat.

Taxa de acces in cadrul Acvariului din Constanta este de aproximativ 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru studenti, iar pentru copiii cu varsta de sub 5 ani intrarea este libera.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.