Piața Concordiei din Paris

Capitala franceza este presarata cu locuri in care va puteti plimba si totusi sa fiti inconjurati de istorie. Un astfel de obiectiv turistic este Piata Concordia din Paris (Place de la Concorde), care este una dintre cele mai mari piete din oras. Ea se intinde pe aproximativ noua hectare, fiind prima ca marime din paris.

Arhitectul Ange Jacques Gabriel este cel care s-a ocupat de planurile pentru Piata Concordia in anul 1755, dandu-i acesteia o forma octogonala, intre Champs Elysees, cel mai mare bulevard din lume si Gradinile Tuileries.

Obiectivul turistic este deocrat cu frumoase statuit si fantani. E bine de stiut ca piata a fost numita pentru un timp Piata Louis al XV-lea, in onoarea regelui din perioada in care a fost realizata.

Aici veti descoperi chiar si o statuie a regelui francez, statuie care a fost realizata in mare parte de Edme Bouchardon, dar terminata mai tarziu de catre Jean Baptiste Pigalle.

Piatra folosita are doua nuante: lime si albastru, ceea ce confera statuii o frumusete deosebita si iesit din comun. Compozitia materialului a facut ca aceasta opera de arta sa reziste foarte bine in timp la ploile acide.

In timpul Revolutiei Franceze, din pacate statuia a fost daramata, iar piata s-a numit Piata Revolutiei. Guvernul revolutionar este cel sub care a fost executat Louis al XVI-lea pe 21 ianuarie 1793. Alte nume importante care au fost ghilotinate aici sunt Regina Maria Antoaneta, Printesa Elizabeta, Charoltte Corday, Doamna Barry, Camille Desmoulins, dar si altele.

Imprejurul pietei, veti descoperi cateva alte obiective foarte frumoase: in vest este bulevardul Champs Elysees, in est exista Galeriile Tuileries si Muzeul Orangerie, in nordul palatului veti descoperi doua pietre identice, separate doar de Strada Regala, pentru ca mai apoi sa descoperiti si Strada Rivoli.

Piata Concordia este foarte vizitata datorita importantei sale istorice, dar si pentru ca este un punct de plecare foarte bun pentru vizitarea altor obiective turistice, asa ca…va invitam la plimbare prin Paris!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.