Palatul de Justiție din Paris. Conciergerie

Un loc plin de mister si suspans – asa se poate caracteriza mai pe scurt La Conciergerie din Paris, Franta, care este un fost palat regal si pentru o perioada chiar inchisoare.

Cladirea este situata in vestul insulei Cite, aproape de Catedrala Notre Dame, fiind astfel destul de accesibila. Conciergerie reprezinta cea mai mare parte din complexul numit Palatul de Justitie, care inca este folosit pentru scopuri judiciare.

In timpul Revolutiei Franceze, aici au fost adusi mii de prizonieri, care au fost ulterior ucisi prin ghilotinare.

Palatul a fost locul ce a servit drept resedinta medievala intre secolele X si XIV pentru regii Frantei. Sub conducerea lui Philip al IV-lea, Palatul Merovingian a fost extins si mai apoi puternic fortificat.

Mai tarziu, Louis al IX-lea a adaugat o superba catedrala asezamantului, dar si cateva galerii, in timp de Philippe al IV-lea s-a ocupat de creerea unei noi fatade in partea dintre rau, dar si de realizarea unei noi Sali impresionante.

Capela, de exemplu, a fost realizata intr-un stil francez religios. In prezent, doar trei turnuri mai supravietuiesc din Epoca Medievala: Turnul Caesar, numit astfel in onoarea imparatului roman, Turnul de Argint si Turnul Bonbec, in care in trecut exista o camera de tortura.

In jurul anului 1370, cladirea a fost extinsa, iar actualul ceas, pe care il veti putea vedea si dumneavoastra dateaza inca din anul 1535.

Dupa secolul al XIX-lea, Conciergerie a continuat sa fie un loc folosit drept inchisoare pentru cei mai periculosi oameni. Celula Mariei Antoaneta a fost transformata intr-o capela in onoarea acesteia.

Palatul de Justitie a suferit schimbari majore in aceasta perioada, transformari si renovari fiind necesare sau dorite.

Obiectivul turistic este unul care va va da fiori la fiecare pas, mai ales daca il veti parcurge pe tot. El merita insa, intrucat va spune povestea a sute de ani!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.