Statiunea Brighton

Aflat pe coasta Sussex, Brighton este o statiune populara inca din secolul 19. Practic, este cea mai populara statiune a britanicilor, atunci cand vine vorba de plaja.

Se afla aproape de Londra, faleza a impanzita cu case in stil victorian care ofera cazare iar vizitatorii se delecteaza cu plimbari de-a lungul plajei si cu admirarea traditionalelor gradini englezesti. Mai mult, orasul are o viata de noapte agitata, fiind frecventat de multe celebritati si de multi sportivi.

Brighton este unul din orașele și stațiunile balneare cele mai celebre din Anglia. A devenit la modă în principal datorită lui Albert Abdullah David Sassoon, în anii 1870. Dintre clădirile celebre ale orașului, se poate aminti Brighton Pavilion, cu un aspect indian, dar care adăpostește un interior de inspirație chinezească, și marele său dig, cu parcul de distracții.

West Pier, un alt dig, creat în 1866, a fost interzis publicului în 1975, apoi distrus în 2003 din cauza a două incendii, a căror cauză rămâne necunoscută.

Localitatea Brighthelmston a devenit o stațiune termală importantă în secolul al XVIII-lea și a reprezentat o destinație celebră pentru turiști imediat după apariția căii ferate în 1841. Brighton a cunoscut apoi o creștere demografică rapidă, atingând recordul în 1961 când populația sa depășea 160 000 de locuitori. Orașul modern Brighton reprezintă actual centrul unei conurbații importante, care se întinde de-a lungul coastei între Littlehampton și Seaford, cu o populație de aproximativ 550 000 de locuitori.

Brighton este în prezent o cunoscută destinație turistică, având numeroase hoteluri, restaurante și echipamente de agrement, și care face un profit important datorită organizării de congrese de afaceri în acest ținut. „Brighton and Hove” este totodată un centru de educație important, prin cele două universități și sectorul lingvistic foarte bine reprezentat (peste 40 de școli de engleză).

Brighton este dotat cu un aeroport (cod AITA: BSH).

Portul vecin din Newhaven propune legături directe zilnice, cu feribotul, cu Dieppe și Le Havre (Franța).

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.